MY GUESTBOOK

SELLING ITEMS

Friday, May 29, 2009

LAWATAN SAMBIL BELAJAR


LAWATAN SAMBIL BELAJAR



Tajuk ni tak ada kena mengena dengan English Deco ya..Saja nak share cerita lawatan yang Sya buat untuk murid2 sekolah ke Planetarium, Pusat Sains dan Pusat Kraf (Pusat Kraf ni sebenarnya dah silap sebab Sya request dgn agen nak gi Karangkraf tapi dia silap dengar, dia ingat Pusat Kraf)....Frust betul sebab teringin nak gi Karangkraf....Seramai 6 orang guru dan 80 orang murid menyertai rombongan ni.....Penat betul, sampai kena migrain Sya jadinya........Jom rehat2kan minda kita tengok sedikit gambar2 kat sini...

Posing di luar Pusat Sains ...Masa ni semua masih maintain...





Ni semua murid sekolah Sya tengah tgk demonstrasi Sains ...Excited budak2 ni gi lawatan sampai ada yang tak nyenyak tidur tak sabar tunggu pagi......




Naik tangga nilah yang paling Sya surrender sekali...Dahla 2 kali turun naik sebab gi solat turun, pastu naik balik......Tinggi sangat macam naik tangga Batu Caves.Masa ni mmg berpeluh2 gila semua.....





Di dalam Planetarium, masa tengok tayangan sempat nak terlelap sebab terlalu penat lagipun dah berpanas, masuk dalam ni aircond....bestnye....


Antara pemandangan di dalam Pusat Kraf, tak dibenarkan ambil gambar sebenarnya....Byk jual barangan yang cantik2 tapi harganya pun cantik gak....

Ok, nanti Sya upload gambar Sambutan Hari Guru pula......Sampai sini dulu......

3 comments:

azah said...

budak2 yg dok dekat KL pun exited jugak nak p jalan2 ya..akak pernah g planetarium tu..memang penat giler..masa tu memang akak migrain pulak tu..rasa nak pengsan..

marsya said...

Tula hairan kak. Sya mula2 buat paperwork nak buat satu bas je sebab yela dok KL takkan ramai nak pergi...sekali tu sampai ada yang menangis2 nak pergi bas dah penuh...parents pun dok telefon2 minta anak ikut...last2 Sya terpaksa cari bas lagi......Mmg gi Planetarium ni jadi sakit kepala kot!!

D'Rimba said...

Cikgu pendidik anak bangsa rupanya. hehehehe......Mungkin ada anak murid cikgu yang melihat blog ini...Pasti akan ada persoalan yang timbul nanti. heheheh......Semoga menjadi pendidik anak bangsa yang berjaya memberi contoh teladan kepada semua.