MY GUESTBOOK

SELLING ITEMS

Monday, March 2, 2009

BUKU KRAF


I just bought this book.. Memang sangat berguna terutama pada mereka2 yang minat pada kerja2 kraf....Especially yang minat decoupage sebab ada step by step including using crackling medium, stensil dan decoupage pada botol...Selain tu ada kraf2 lain seperti nak buat hiasan balang kuih,terendak lampu, brgan terbuang,album dan simple topiary......Yang paling Sya minat dalam buku ni seni rempah ratus....Sebab dia gunakan brgan rempah ratus yg mmg senang nak dpt kat dapur...... P/S : Sape tahu kat mana nak beli kain guni???.....




Ni antara isi kandungan buku....Ni teknik decoupage campur painting......

Ni teknik stensil pada kayu

Buat topiary yg simple..



Kiranya buku ni sesuai nak buat rujukan especially yang minat pada kraftangan.......Lebih kurang ada 50 jenis hasil kraf di dalam buku ni........ Buku ini adalah compilation dari Majalah Seri Dewi dan Keluarga...


7 comments:

azah said...

sya..beli kat mana buku tu, berapa harganya..tq kerana mendoakan kesihatan mak akak

marsya said...

Sya beli kat kedai Sya belajar art kat Amcorp Mall kak. Akak nak kirim ke? Nanti Sabtu ni Sya nak gi lagi.....Harga dia RM10.90 cumanya kalau pos ke Sabah takut mahal sikit kak kos postagenya....Buku ni edisi terhad mmg dah xde jual lg dah kat mana2 sebab dia keluaran 2 tahun lepas,kata cikgu Sya.Yg ada ni just nak habiskan stok...Mak akak mcmana dah ok ke?

azah said...

murah sya..akak nak le, sya tlg beli, akak bagi no tel akak nnt sya msg kalau dah beli, kita tgk mcm mana nak bagi akak. akak lama kat sana..0128026839..petang ni akak balik, emak mcm tu gak lah..sya tolong beli ya..tq dan bye..jumpa lagi

marsya said...

Ok Kak Azah, Sya akan tgk buku tu Sabtu ni n kalau ada Sya belikan....

liyana said...

salam akak, yana berkenan sangat buku nie nanti kalu boleh yana nak lah satu nanti akak call kat yana 013-3335601 atau email norliyana@gmail.com

marsya said...

Kak Azah n Liyana....buku dah habis.....Ada 3 buah je tadi....Sya terpaksa bagi pada yang dah bayar dulu.....Nanti lagi 2 minggu Sya ada kelas lagi, Sya ada minta cikgu orderkan semula, kalau ada Sya belikan.....

suella said...

salam..sya,
akak berkenan la buku kraf tu. bagus utk org yg baru nak belajau. hehehe...kalo leh akak pn nak order satu la..kalo ada leh msg kat akak? 017-6363324 (suhaila).