MY GUESTBOOK

SELLING ITEMS

Friday, February 20, 2009

WALL PLAQUE & FRAME

JOM CUCI MATA....
Tak tau nape tapi suka wall plaque sepasang ni...Nampak klasik je....Pemandangan depan restoran...x tau apa maksud tulisan n bahasa apa...Ni Sya gantung dalam master bedroom..








Frame kat atas ni salah satu hadiah masa Sya kahwin...x ingat sape yang bagi...tapi thnx pada yang bagi tu sebab macam tau2 je berguna untuk Sya, pemandangannya mmg sesuai untuk English Deco....



10 comments:

azah said...

cantik2..akak pun suka gambar2 gini..nampak so english kan..

Sya akak in charge pertandingan sketsa anti merokok..nak buat scene kat depan kedai, tp puas lak dok pikir macam mana nak buat kedai tu..tak nak le pakai playwood..susah mau angkat..any idea? TQ

FAWA said...

kak azah pakai je polistrin atau box board..guna poster color...buat pmandangan kedai...rak barang ker,pintu masuk ke..signage ker

marsya said...

Pakai playwood lebih kukuh, tapi kalau susah nak mengangkut, pakai polisterine atau mounting board
(dia keras tapi x bole terus draw atas ni kena draw atas mahjung paper pastu baru lekat......Tapi pakai ni effect dia x cantik berbanding pakai polisterine atau palywood..Tak bole ke pinjam sekolah tuan rumah dia punya whiteboard/noticeboard yang ada roda tu buat partition kedai?

azah said...

Thanks Fawa n Masya
Insyallah..doakan akak berjaya..nextweek busy sesangat le ni...mana lagi nak latih budak, nak buat prop..dr semalam dok buat dialog..masih tak puas hati..

azah said...

sya,
pertandingan tak tau lagi kat mana sebab anjuran persatuan Kebudayaan Sabah dan Kem Kesihatan, kot bukan kat sekolah susah pulak

marsya said...

Sya suka kalau buat benda2 mcm ni maksudnya latih budak untuk pertandingan tarian ke,nyanyian atau drama ......cuma x tahan letih...tapi akak dgn budak sekolah menengah xde masalah sebab budak bole tolong n berdikari...siap bole bg idea kat cikgu lagi...kalau budak kecik ni adoila...semua cikgu kena buat....nak control diorg lg..kang berlari kesana sini.....Bila pertandingan tu???Sya doakan sekolah akak berjaya ye...

azah said...

susah gak sya budak2 besar ni..dia buat perangai yg dok bagi macam2 reason..hari tu ujibakat..ramai jugak ikut..tp ramai yg mengada2 je.walaupun sek akak ni majority chinese, budak2 melayu/bumiputera daring sikit..budak bandar la katakan, tak de sifat2 malu ngan cikgu. Pertandingan 14 Mac nanti, dah dekatkan....fuhh baru sat siap skrip..tak taulah. esok bawa p sekolah minta cikgu BM tenguk..akak ni guru antidadah, tu lah kena in charge anti merokok juga ni. Esok kena bagi ceramah pasal kerja kursus kat budak2 f4..dah siap jugak la power point tadi..lega..selasa akak bawa budak pegi ptandingan kuiz pelaburan PNB..nasib kuiz..bagi bahan budak baca je...tambah kecil le badan akak ni hehehe

marsya said...

Hahahah....bole kurus semulajadi kak.....Pasal tu masa nak jadi cikgu Sya pilih sekolah rendah...Sya x bole ajar budak besar sebab nanti diorg lagi besar dari Sya...Kang diorg x respect plak. Budak kecik ni ikut je cakap cikgu..
Tgk schedule akak mmg nampak busy...Sya rilex sket tahun ni sebab tahun ni x masuk pertandingan tarian, kalau tak cuti sekolah pun datang ajar budak2 menari......Tahun ni nak fokus pada year 6...GB baru, dia semngat nak naikkan peratus sekolah..pressure!!!

marsya said...

Wish all d best to kak Azah!!

azah said...

thanks sya..i really need all the luck..