MY GUESTBOOK

SELLING ITEMS

Tuesday, March 10, 2009

JOM CUCI MATA LAGI.....
Semua ni Sya masuk satu kategori...fungsi yang sama...tempat simpan barang2....Nanti ada masa Sya upload lagi... Meh kita tgk apa yang Sa isi dalam kotak2 ni....Check It Out!!!
MINI DRAWER
Dalam ni Sya simpan aksesori n mekap

WHITE BASKET

Simpan alat kelengkapan diri

(sikat/bedak/losyen/deodoran etc...)

CRABTREE & EVELYN BOX
Ada losyen n bedak . Suka kotak dia...

LACE BOX

Dalam ni isi small items mcm kunci,ketip kuku n jam tangan

10 comments:

DeLLa said...

salam kak marsya..byk tak modal nak makeover sume ni...kagum betul sy..terigin nk buat tapi tgh pokai ler..huhu

marsya said...

Make over konsep ke? Banyak juga tapi kena slow2 tak bole beli sekaligus....Mcm akak pun x 100% umah konsep English...Yg penting beli brg tu kena pk dulu sesuai ke tak...

marsya said...

Akak dulu mewajibkan at least satu bulan beli satu benda....Lama2 bykla.Xsemestinya beli yg mahal2, brg murah pun kalau kena cara bole nampak cantik.....

DeLLa said...

kak..sy try buat decoupage..tapi huduh la sy punya handmade..huhu..nk tanyer..wording tu nk buat cemane?

marsya said...

Ye ke huduh? cuba Della letak gambar decoupage tu kat blog Della, akak cuba tgkkan apa yg bole tolong.....Akak wording sebenarnya masih tak cantik sebab akak guna free hand, kalau nak cantik...della print wording dari computer pastu tekap guna tracing paper...Masa nak warna tu ikut je garisan dia..

DeLLa said...

ok jap..nk pahamkan..kalo buat guna free hand..nk guna berus & kaler ape ek kak?maaf la byk tanyer plak..ade email tak kak?sng sket tanye.tu pun kalo kak marsya sudi jwb soalan2 budak br belajar ni..hehe

malu la nk publish kat blog..sungguh2 huduhnya..kaku je nmpak

marsya said...

Klaer mmg kena gun acrylic paint...Ada byk brand mcm Jo Sonja, Americana atau Delta....Della Kena guna berus yg khas mcm round brush untuk buat word....Kalau word dia besar, bole juga guna berus biasa tapi kena warnakan dalam dia hati2.....Warna iku suka...Kalau base gelap kena guna warna contrast untuk word...Kalau base cerah, byk warna bole guna...hitam pun ok.....

DeLLa said...

kak..mana beli RA tissue?sy beli sume tak lawa la kak..kusam jer..

DeLLa said...

thanks kak sbb visit my blog..sy ade dpt basic step
1. sapu sealer..biar kering
2. sapu white gesso
3. tggu kering..sementara tu gunting tissue
4. lekatkat tissue dgn sealer
5. keringkan
6. sapu varnish

tu je yg sy tau kak..

sori ye menyemakkan comment box akak jer..hihi

ke ade kena beli bahan2 lain?

marsya said...

Dah betul dah step2 tu Della...Cuma akak nak tambah, kalau bole tisu tu kalau background dia let say hijau, Della base wood atau material tu pun hijau seakan background tisu...Ni kena pakai acrylic paint, ada mcm2 warna...Tapi kalau nak pakai gesso maksudnya background putih kena betul2 gunting ikut corak tak bole terkeluar2 sebab nanti nampak tak kemas.Bila kita base warna seakan background tisu, kita x perlu nak gunting tepat2 objek atau gambar yang kita nak contohnya kalau ranting2 halus...rumit...