MY GUESTBOOK

SELLING ITEMS

Sunday, February 15, 2009

MESIN JAHIT EPAL TERKINI.....

(MESIN NI BELUM MASUK PASARAN...SYA BELI HARGA PROMOSI NEXT MONTH BARU DIJUAL)

Sya tak tahu Sya buat keputusan yang betul atau tak...memang Sya tak minat menjahit tapi lepas ada orang promosi datang rumah dan ajar Sya guna mesin Epal ni Sya rasa macam teringinla pulak nak belajar sebab mesin jahit ni senang, nak masuk jarum pun tak payah nak aim kat lubang dia bole buat sulam2 x macam mesin jahit biasa...Ada 50 jenis sulam....pastu ada orang datang ajar rumah untuk 10 bulan untuk basic...Pakej promosi dia pun Sya rasa murah sebab pasni x payah Sya nak bayar untuk kursus...Dapat free board (biasa kena bayar), pattern patchwork dan tapak menjahit yang macam2 jenis...

Lepas tu baru belajar kat pusat kat Puchong (paling dekat ngan umah)....

Dan paling mengujakan Sya nak beli sebab bole belajar buat patchwork, sulam tampal dan semua contoh dia tunjuk amatlah sesuai dgn English stail huhu...pandai orang tu goda Sya....

So, lepas ni selain painting, Sya rasa Sya ada hobi baru lagi...menjahit...yang penting Sya x akan jahit baju kurung sebab masih x minat...Sya suka yang sulam2, tampal2 n buat benda yang sesuai dgn English Deco...Doakan Sya berjaya sebab kalau x sia2 beli MESIN ni...

6 comments:

kakrose said...

tahniah sya..bukan senang nak mengubah minat ke bidang lain.
baru2 ni kakrose pun ada pergi demo pasal mesen jahit epal ni..rasanya dah lama ada di pasaran..taktaulah pulak yg sya punya model baru kut..

FAWA said...

sya...macambest tur..bape ya? macam teringin ...rasanyakala ada pun jadi macam sya semua benda di sulam tp baju htr tailor gak...

marsya said...

Ni bukan ubah Kak Rose...masih sama ni masih ke arah English Deco.....Kalau buat baju ke mmg masih tak minat lagi...Taktau la nanti2 mcmana....
Tapi take time sebabSya mmg kayu menjahit ni..Ni pun sebab mesin ni mudah Sya minat la...
Mesin ni mmg baru Kak sebab dia akan pasarkan next month belum ada di pasaran.Ni dia keluarkan sebab buat promosi awal.Tapi dalam 10 bulan ni Sya cuma belajar basic menjahit je dulu...Apapun doakan Sya berjaya!heheh

marsya said...

Mesin epal mmg dah lama ada...Dulu ada yang RM5000+++ tapi ni model yg latest...Sya bayar RM299 untuk permulaan, pastu installment RM220 untuk 10 bulan.Terpaksa installment x mampu huhu...Tapi harga ni bukan untuk mesin je tapi untuk kursus2 yang akan Sya belajar sepanjang tahun.Sebab sebelum ni biasa mesin harga lain, pastu tiap kali projek yang belajar kena bayar dalam RM50 - RM100....So ikut pakej ni Sya belajar bila2 pun free je.
Kalau baju mmg hantar tailor Fawa sebab Sya x beli mesin ni ke arah itu...Tapi manala tau esok2 Sya terminat buat baju kang jadi fashion designer pulak.hehehe

Ariza Craft said...

wah congrate...for new sewing machine. i gune singer 8280 tu jer utk wat quilting/patchwork :P. br bljr bj kurung :P. lps nie nk bljr bj melayu plak. folk art bleh painting kt fabric gak tau, tp i x try lg. 10 bulan tu die dtg ur hse ker & ajar ape yea. u still kena dtg class kt epal puchong tu ker. try u bace kt wmc/psl mesin jahit...ade gak psl mesin jahit epal nie. i pun teringin nk beli mesin jahit bernina...tp tunggu 2 thn lg kot...hehehe

marsya said...

10 bulan tu just ajar basic mcm sulaman, tulang belut n x ingatla pulak.....Lepas abis belajar tu baru dapat VIP Card yang boleh access tempat kursus..O ye ke Folk Art pun bole buat kat fabrik.Mcm tu bestnye kalau dapat belajar.....Sya x tahu pasal mesin bernina tu, tapi Sya rasa yang ni kira ok la ngan Sya yang mmg tangan kayu menjahit.heheh